Wanneer een audicien de diagnose slechthorend gesteld heeft, is dat natuurlijk een zeer vervelende uitslag. Om ervoor te zorgen dat je weer goed kunt horen en dus niet meer belemmert word in het dagelijks leven, is het nodig om een hoortoestel aan te schaffen. Omdat dit de eerste keer word dat je een hoortoestel gaat aanschaffen, is de kans onwijs groot dat je niet precies weet waar je rekening mee moet houden. Maak je zeker niet druk, want in dit handige artikel kom je er namelijk snel meer over te weten. 

 

Een hoortoestel kan erg prijzig zijn

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een hoortoestel wilt gaan aanschaffen, is dat het aanschaffen van een hoortoestel zeker niet goedkoop is. Een hoortoestel kan namelijk enkele honderden, tot enkele duizenden euro’s kosten en voor veel mensen is dat natuurlijk veel geld. Mocht je willen weten of het aanschaffen van een hoortoestel vergoed word, dan is het altijd aan te raden om eens contact op te nemen met een verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen wordt het volledig bedrag vergoed of is de verzekeringsmaatschappij bereid om een gedeelte te betalen. 

 

Je kunt een hoortoestel volledig verbergen

Er zijn veel mensen die zich schamen voor het dragen van een hoortoestel en dus geen hoortoestel kopen, terwijl ze die juist hard nodig hebben. De reden waarom ze zich schamen voor het dragen van een hoortoestel, is dat het hoortoestel goed zichtbaar is. Tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval, want je kunt ook verborgen hoortoestellen aanschaffen. Deze hoortoestellen zijn niet of bijna niet zichtbaar. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze hoortoestellen soms aan de prijzige kant zijn. 

 

Hoortoestellen moeten onderhouden worden

Wanneer je een hoortoestel gekocht hebt, dan is het natuurlijk de bedoeling dat een hoortoestel zo lang mogelijk meegaat. Om ervoor te zorgen dat dit ook het geval is, is het belangrijk om je hoortoestel regelmatig te laten onderhouden. Hiervoor kun je een afspraak inplannen bij de audicien en deze gaat het gehoorapparaat direct onderhouden. Dit duurd maar enkele tientallen minuten dus je hoeft er niet bang voor te wezen dat je er de gehele dag geen gebruik van kan maken. Wil je hier meer over te weten komen? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met een audicien.