Nederlanders zijn dol op honden. Natuurlijk is niet Iedereen even gek op de trouwe viervoeters maar toch zijn er behoorlijk veel mensen in Nederland met een hond. De meeste hondenbezitters vinden het dan ook leuk om met de hond op pad te gaan, bijvoorbeeld een wandeling maken op het strand of in een bos. Voor nieuwe hondeneigenaren kan het nog wel een uitdaging zijn om de hond te vervoeren. In dit artikel geven we je enkele tips over manieren waarop je makkelijk met je hond op pad kan gaan.

Wat zijn je mogelijkheden?

Als kersverse hondenbezitter is het belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden die je hebt op het gebied van transport voor je hond. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk lopend op pad te gaan met je hond, maar je wilt natuurlijk ook verder weg van huis. Afgezien van de auto zijn er een hoop mogelijkheden. De meeste openbaar vervoer maatschappijen laten honden toe in de tram en bus. De regels verschillen per vervoersmaatschappij dus check voor vertrek altijd de website. Hou ook rekening met de behoeften van je hond en bouw het langzaam op. In sommige gevallen moet je een kaartje kopen voor de hond. Je kan natuurlijk ook gaan fietsen met je hond. Grote en sportieve honden kunnen getraind worden om mee te rennen met de fiets. Hou wel altijd rekening met de fysieke capaciteiten van je hond, zeker bij jonge honden. Veel honden we zullen langer doorrennen naast je dan eigenlijk goed voor ze is, in sommige gevallen kunnen honden zichzelf zelfs dood rennen. Voor kleinere honden of voor langere afstanden is een elektrische bakfiets goede uitkomst. Met een elektrische bakfiets put je jezelf ook niet uit en kan je op veel plekken komen.

Met de auto

Als je net een jonge puppy hebt kan het verleidelijk zijn om je pup op schoot mee te nemen op de passagiersstoel van de auto. Het is echter verstandig om vanaf het begin al te oefenen met de manier waarop je later je hond wilt meenemen. Het is in ieder geval verplicht om de hond vast te zetten op bijvoorbeeld de achterbank of in een hondenkooi In de kofferbak. Ook dit moet je langzaam opbouwen. Start met je hond op de achterbank of In de kofferbak met de deur of klep open en beloon je hond veel op deze plek. Hou de trainingssessies kort en breid de tijd langzaam uit.