Voor veel mensen is het hun grootste nachtmerrie dat er bij hen ingebroken wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer manieren waarop je jouw huis kunt beveiligen. In deze blog vertel ik je over een paar van deze manieren zodat jij jouw paleisje weer een beetje extra veilig kunt maken.

Het onderhoud gedaan

Als een huis al een poosje staat, treedt er natuurlijk de nodige slijtage op. Dat moet onderhouden worden anders maak je het inbrekers heel makkelijk. Tijd dus om even de ramen en deuren en de kozijnen en sloten te checken. Op die manier is jouw huis niet allen steviger en meer geïsoleerd, het is ook veiliger. Een rottend kozijn of een verroest slot, biedt immers niet zoveel bescherming.

Geen spullen in het zicht

Het is ook geen slim idee om de kat op het spek te binden. Wanneer je van huis gaat, zorg dan dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen voor mensen die van buiten door de ramen naar binnen te kijken. Je wilt mensen immers niet lokken. Berg de waardevolle spullen dus goed op wanneer je weggaat. Dit geldt voor zowel het huis als de auto. Want ook in de auto kan zomaar ingebroken worden.

Van de camera

Je kan natuurlijk niet altijd thuis aanwezig zijn, dat zou ook niet gezond zijn. Gelukkig kun je wel zicht houden op je mooie spulletjes en je veilige thuis. Dat doe je met een camera. Uiteraard heb je een camera nodig van goede kwaliteit. Kies daarom bijvoorbeeld met een Hikvision camera. Er zijn veel camera’s om uit te kiezen en ze hebben vaak ook verschillende functies. Lees je goed in en kies voor iets dat bij jouw wensen past.

Tot het slot

En ook je slot kun je een beetje upgraden. Zo zijn er verschillende sloten die extra bescherming bieden. Denk bijvoorbeeld aan dubbele sloten, om maar iets te noemen. Ook kan je een alarmsysteem installeren zoals de Jablotron 100, deze stelt je op de hoogte als er onverhoopt toch iemand inbreekt.

En daarbuiten…

Verder zijn er ook nog de basisdingen die je in acht kunt houden wanneer je van huis weggaat. Zo moet alles uit en op slot. Maar je kan ook een lamp met timer installeren zodat het s’ avonds altijd lijkt of er iemand thuis is. Dit laatste is zomaar een tip, en op internet. Vind je er nog veel meer. Zo kan je met een gerust hart op stap.