5-6-7-8-9 September 2012 / Steenfabriek “De Werklust” Losser

Opnieuw vuile handen in de Steenfabriek
Tegenwoordig is de steenfabriek in Losser een museum en herleven de verhalen alleen tijdens een rondleiding, vroeger was de fabriek een plek vol bedrijvigheid. ’s Zomers klonk het geluid van de locomotief dat de zompige klei aanvoerde en van machines waarin de klei tot ongeharde stenen verwerkt werden. ‘s Winters loeide het vuur van de ringoven.

In de week van de Open Monumentendagen geeft productiehuis ON samen met BOT en stichting De Werklust de steenfabriek haar geluid weer terug. Op eigenzinnige wijze vertelt BOT zijn verhaal met uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie. Tijdens deze locatievoorstelling zal ‘de schoorsteen nog één keer roken’. Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt. De regie is in handen van Kim Arnold.

Om dit project te bekostigen hanteren wij op die dagen het ‘betaal wat u wilt’ systeem. Deze voorstelling kan niet gerealiseerd worden zonder uw aanwezigheid en zonder uw bijdrage. Ú beslist, als bezoeker, òf en hoeveel u bij wilt dragen. Dit kan na afloop van de voorstelling.

Het Geluid Van Steen wordt georganiseerd door productiehuis Oost-Nederland i.s.m. BOT en steenfabriek ‘De Werklust’.

Ga naar de website van Steenfabriek ‘De Werklust’

Het Geluid Van Steen wordt georganiseerd door productiehuis Oost-Nederland i.s.m. BOT en De Werklust. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW, provincie Overijssel, gemeente Losser, Coöperatiefonds Twente Oost, Open Monumentendag, VVV Dinkeldal en de Historische Kring Losser.

Het Geluid Van Steen in de media
Recensie Tubantia ‘BOT speelt steengoed in Losser’: Lees hier
Uitzending en interview RTV Oost: Kijk hier
Vooraankondiging Tubantia ‘Er zit muziek in de steenfabriek‘: Lees hier

Reacties uit het gastenboek:
Het was bijzonder om de interactie van de machines, materialen en mensen te zien! Mooi om meegemaakt te hebben en mooi om ons Lossers erfgoed weer te zien bewegen!’
‘Een mooie en inventieve voorstelling, bedankt!’
‘Fantastisch spektakel, steengoed’
‘Ik vond het fantastisch hoe prachtig de voorstelling aansloot op de locatie en vice versa’

Locatie

Bereken uw route naar Het Geluid Van Steen met Google maps: Routebeschrijving

Foto’s

Ondersteund door:

Comments

comments