9-10-11-12 mei 2013/ Koelhuis Zutphen

Het Geluid Van Kou
Zutphens Koelhuis ontdooit

Direct achter het station in Zutphen staat het voormalige koelhuis De Landbouw. In 1920 bouwde de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale dit robuuste pand met als doel de zomerboter van de aangesloten fabriek te bewaren om er in de winter een hogere prijs voor te kunnen krijgen. Zo ontstond de beroemde boterberg. Nu is het koelhuis van zijn functie ontheven en staat het alleen op een kale vlakte. Een eenzame reus, ontdaan van alle daglicht en warmte.

In de week van Hemelvaart 2013 zal het Zutphens koelhuis voor één keer ontdooien, tijdens een speciale locatievoorstelling van productiehuis Oost-Nederland en muziektheatergroep BOT. Met uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie brengt BOT op eigenzinnige wijze het pand tot leven. De regie is in handen van Vincent de Rooij (Dogtroep). Het Geluid Van Kou zal op 9, 10, 11 en 12 mei klinken in verbluffend fysiek muziektheater.

Het pand staat aan het begin van de ontwikkeling naar een nieuwe bestemming. Op de benedenverdieping biedt Het Koelhuis steeds vaker een podium voor allerhande activiteiten. De bovenverdiepingen zijn nog steeds leeg, desolaat. De ruimtes zijn koud en eenzaam. Eenmaal binnen is het enige ijkpunt de dertig centimeter dikke, massief houten deur die langzaam achter je sluit.

Het Geluid Van Kou wordt georganiseerd door productiehuis Oost-Nederland in samenwerking met BOT en Het Koelhuis. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, provincie Gelderland, gemeente Zutphen en de Rabobank en onze partners De Nieuwe Oost, Studio Hoogeveen & Van Tilburg, Musea Zutphen, Hanzehof, Historische Vereniging Zutphen, Noorderhaven, Heijmans, & Woonbedrijf ieder1.

Zutphens Koelhuis ontdooit
Donderdag 9 mei première (Hemelvaart), 10, 11 en 12 mei

Entree: €7,50, mits niet uitverkocht worden er ook kaarten aan de deur verkocht.
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar gratis. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.
Het pand en de voorstelling is niet geschikt voor voor minder validen.
alle voorstellingen uitverkocht

Het Geluid Van Kou: 4 sterren recensie Stentor

Bovenaan deze pagina is de volledige videoregistratie te bekijken.

Bekijk de korte videoteaser die vooraf werd gemaakt hier:

 

Locatie

Bereken uw route naar Het Geluid Van Kou met Google maps: Routebeschrijving

Het Koelhuis
Parkstraat 1 Zutphen

Foto’s

Ondersteund door:

Comments

comments