11-12-13-14 september 2013 / Erve IJzerman, Wapenveld

Het Geluid Van het Erf in de media: Item op TV GelderlandInterview in de TrouwInterview in de StentorInterview in het Veluws NieuwsUitzending De Avonden Radio 6 (vanaf 33.20 min), Uitzending Met Het Oog op Morgen Radio 1 (vanaf 46:22 min), Veluweland***** Recensie Stentor.

Het Geluid Van het Erf
Echo van de eenvoud

Achter een dikke rij bomen in het Gelderse dorp Wapenveld schuilt Erve IJzerman, een boerderij waar de tijd een eeuw lang heeft stilgestaan. De familie IJzerman leefde er tot voor kort een noest boerenleven, onveranderd als in de jaren 30. Nu staat het pand al drie jaar leeg en waait slechts de echo van eenvoud over het erf.

Voordat de IJsselhoeve wordt herbestemd als zuivelmuseum zal haar ziel nog één keer worden blootgelegd. In de week van Open Monumentendag speelt in Erve IJzerman Het Geluid Van het Erf: een speciale locatievoorstelling met verbluffend fysiek muziektheater, uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie. Theatergroep BOT wekt het pand op eigenzinnige wijze tot leven. De theatervormgeving wordt verzorgd door Doan Hendriks en de regie is in handen van Danielle van Vree. Het Geluid Van het Erf speelt op 11, 12, 13 en 14 september meerdere keren per dag.

Sinds de bouw in 1898 hebben de bewoners weinig tot niets veranderd aan Erve IJzerman. Anno 2013 kun je hun aanwezigheid nog bijna voelen als je langs de bedstee, het traporgel en de houten plank met gat door de vele vertrekken van de hoeve dwaalt. Al dolend door de echo van de negentiende eeuw stuit je op de sporen van het oude boerenleven, waar zware arbeid, schaarste en oorlog het pad net zo intens hebben gekruist als geloof en liefde.

Het Geluid Van het Erf wordt georganiseerd door productiehuis Oost-Nederland in samenwerking met muziektheatergroep BOT, Boerderij en Landschap en Stichting Erve IJzerman.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, provincie Gelderland, gemeente Heerde, IJsselID, Jan Nienhuisvereniging, Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting en de Rabobank en onze partners De Nieuwe Oost, Stichting Recreatie Wapenveld, Veluws Bureau voor Toerisme, Oud Wapenveld, Heerder Historische Vereniging, Open Monumentendag,  Hedon, Odeon De Spiegel, Niek van der Sprong Culturele Producties, Jaar van de Boerderij 2013, Buro Ruis.

Het Geluid Van het Erf
woensdag 11 september: 19:30 (première), 21:00 (première)
donderdag 12 september: 19:30, 21:00
vrijdag 13 september: 15:30, 19:30, 21:00
zaterdag 14 september: 12:30, 14:00, 15:30, 17:00, 19:30, 21:00 (Open Monumentendag)

Entree regulier: €7,50 | Kinderen van 6 tot en met 12 jaar: €2,50
Erve IJzerman, Kanaaldijk 63, Wapenveld (Gemeente Heerde)

Het Geluid Van het Erf in de media: Item op TV GelderlandInterview in de TrouwInterview in de StentorInterview in het Veluws NieuwsUitzending De Avonden Radio 6 (vanaf 33.20 min), Uitzending Met Het Oog op Morgen Radio 1 (vanaf 46:22 min), Veluweland***** Recensie Stentor.

Bovenaan deze pagina is de volledige videoregistratie te bekijken.

Bekijk de korte videoteaser die vooraf werd gemaakt hier:

Locatie

Bereken uw route naar Het Geluid van het Erf met Google maps: Routebeschrijving

Erve IJzerman
Kanaaldijk 63, Wapenveld (Gemeente Heerde)

Foto’s

Ondersteund door:

Comments

comments