7-8-9-10-11 September 2011 / Zwarte Silo Havenkwartier Deventer

De Zwarte Silo komt tot leven
Toen de zwarte silo in Deventer nog in gebruik was, was het een gebouw vol geluiden. Het geluid van graan, gebonk van machines, aanmerende boten, aan en af rijdende vrachtwagens met de spelende radio op de achtergrond. Een kakofonie van klanken die een levend gebouw kenmerken.

Tijdens de week van de open monumentendag(en) 2011 gaf productiehuis ON samen met de groep BOT (Arnhem) de Zwarte Silo zijn geluid weer terug. Voor deze locatievoorstelling werd de Zwarte Silo nog één keer tot de zo karakteristieke nok toe gevuld met geluid: van de silo, van zelfgebouwde machines en met raspende liedjes. Een spektakel van 20 minuten fysiek muziektheater op een bijzondere locatie. Het Geluid Van Graan is een productie van ON in samenwerking met Het Burgerweeshuis en SIED. De regie was in handen van Kim Arnold.

Resultaat
In totaal hebben meer dan 1000 bezoekers Het Geluid van Graan bezocht. Alle reguliere voorstellingen waren uitverkocht en er is een scholierenvoorstelling geweest voor de leerlingen van groep 8 van de Hagenpoort. Ons inziens kunnen we dan ook spreken van een zeer succesvol project, waarin het industriële erfgoed van de Zwarte Silo optimaal is (her)gebruikt.

Het Geluid van Graan is veel in de lokale en regionale pers naar voren gekomen. Om een kleine indruk te geven, onderstaand een aantal interviews en reacties.

Pers en Media
“Dit ga je niet licht vergeten’
Geluid van Graan Interview in de Stentor 01 september: Lees

“Oude troep, oud gebouw en vergane glorie, ook daar zit muziek in”
Geluid van Graan in Tijd voor Theater  01 september (10.22): Kijk

“Soms dreunt de grond vervaarlijk onder de voeten, soms wordt de pijngrens van de trommelvliezen licht getoucheerd”
Geluid van Graan recensie Stentor 09 september: Lees

“Mensen zullen deze ervaring in de silo niet makkelijk vergeten”
Open Monumentendag Stentor 12 september: Lees

Locatie

Foto’s

Ondersteund door:

Comments

comments