Het Geluid Van …

Productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost) maakt i.s.m. muziektheatergezelschap BOT een serie locatievoorstellingen geïnspireerd op de oorspronkelijke identiteit, geluiden en functie van gebouwen uit een industrieel verleden. Verbluffend fysiek muziektheater op een bijzondere locatie waarin erfgoed tot leven komt.

Toen deze panden nog ‘leefden’, waren het gebouwen vol geluiden. Het geluid van mensen, gebonk van machines, af en aanrijdende vrachtwagens en het gesprek van de dag aangevuld met een spelende radio op de achtergrond. Plekken waar mensen zich aan verbonden voor werk en inkomen, als levensinvulling en die een spil in het bestaan van de lokale gemeenschap vormden. Plekken met een kakofonie aan klanken en geluiden die een levend gebouw kenmerken. Deze kakofonie en hun geschiedenis vormen de basis voor Het Geluid Van.

Sinds 2011 hebben de makers ruim 130 voorstellingen gespeeld waarbij ze op een eigenzinnige manier voor duizenden bezoekers bijzondere locaties in Oost-Nederland tot leven wekken, van graansilo tot steenfabriek en basiliek. Zie o.a. enkele items van De Trouw3voor12/OverijsselOmroep GLDRadio 6 | De AvondenDe GelderlanderRTV OostDe Stentor of lees een uitgebreid artikel over Het Geluid Van in het magazine van de coöperatie Erfgoed Gelderland.

 

20140325 Mijn Gelderland - Het Geluid Van artikel (leesbaar online)