Foto: Ruben Meijerink

Het Geluid Van is een voorstellingenreeks van productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost) in samenwerking met muziektheatergroep BOT en een wisselende regisseur.

Muziektheatergroep BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. De groep heeft vanaf zijn debuut op Oerol 2009 een markante eigen taal ontwikkeld. Balancerend op een scherp randje nemen ze je mee in hun recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

BOT was naast Het Geluid Van onder andere te zien in MIJN FAUST, een ‘Goethe meets Tom Waits’-bewerking van de klassieker Faust en kwam in 2014 met de toerende festivalproductie RAMKOERS, die bekroond werd met vier sterren door De Volkskrant en vervolgens in 2015 verder door binnen- en buitenland toerde.

www.wijzijnbot.nl
Facebook
Twitter

Productiehuis Oost-Nederland (onderdeel van De Nieuwe Oost) bedenkt, maakt en verkoopt culturele producties. Binnen deze producties is popcultuur het uitgangspunt en ‘ongebruikelijke dingen voor normale mensen’ het motto.

Dit levert projecten op als Kyteman’s Hiphop OrkestNO bluesDe Beer Die Geen Beer Was en Knarsetand. ON heeft vanaf de oprichting van BOT nauw samengewerkt met het viertal, onder andere in de serie Het Geluid Van en de voorstelling MIJN FAUST.

> www.denieuweoost.nl
Facebook
Twitter